četvrtak, 17. rujna 2015.
Angina pektoris je bolove u predjelu srca, koji je karakterističan po svojoj jačini i smjeru širenja.
Ti su bolovi tako specifični da ih bolesnici i sami razlikuju od svih drugih bolova u tom području tijela. lako bol nije uvijek posebno jaka, bolesnik je preplašen i osjeća smrtni strah — zbog toga što ga steže i guši u prsima.
Početak, tj. napad boli dolazi uslijed napora i uzbuđenja. Bol obično počinje u predjelu srca iza prsne kosti i širi se preko lijevoga ramena i lijeve ruke sve do vrha prstiju. Bol traje relativno kratko vrijeme, otprilike 5 minuta, a rijetko duže. Ako bol traje duže vremena, možete biti gotovo sigurni da se ne radi o toj bolesti. Osnovni uzrok bolesti leži u zakrečenju koronarnih krvnih žila. Obložene krečnjakom, krvne žile su znatno sužene pa je prema tome protok krvi kroz njih
slabiji. To uvjetuje nedovoljnu opskrbu srčanog mišića kisikom. Možete iskoristiti svoje kuharske vještine i lahko spremiti izuzetno koristan čaj protiv Angine pektoris.
Sastav čaja:
40 g vrbove kore (ovogodišnji prirast)
40 g hrastove kore (donje bijele)
40 g listova maline
40 g stabljike preslice
40 g islandskog lišaja
40 g stabljike gorušice crne
40 g imele bijele
30 g listova i cvjetova kantarije muške
30 g listova i cvjetova krasuljka
30 g korijena, stabljike i listova zečjeg trna
30 g korijena slatke paprati
30 g stucana lanenog sjemena
20 g stabljike odoljena
20 g vrijeska — plavoga cvijeta
20 g stabljike — zlatice s kamena
20 g samljevenih žila i korijena lincure
20 g listova muške bokvice
20 g konjogriza
Pripremanje i primjena čaja:
Trave jako usitniti i pomiješati. U 1/2 litre proključale vode staviti 5 g mješavine trava i kuhati poklopljeno 1/2 minute. Hladiti poklopljeno, zatim procijediti u bocu i piti 8 puta dnevno po 1/2 dcl u jednakim vremenskim razmacima. Poslije 4 napitka uzima se srednja kašika meda s limunovim sokom, a nakon druga 4 napitka uzima se ista 6 kašika rafiniranog maslinovog ulja s malo svježe ocijeđena limunovog soka. Važno je naglasiti da se taj čaj kuha svaki dan, a limunov sok se svaki put priprema posebno.
Med sa limunovim sokom i maslinovo ulje s limunovim sokom uzimaju se naizmjenično, a to znači: poslije prvog napitka slijedi med s limunovim sokom,poslije drugog napitka rafinirano ulje s limunovim sokom, pa med itd., sve do osmog napitka.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar