subota, 19. rujna 2015.

ZABORAVITE KREME I VJEŠTAČKE PREPARATE!Ovo je najbolji prirodni lijek protiv strija i ožiljaka!

ZABORAVITE KREME I VJEŠTAČKE PREPARATE!Ovo je najbolji prirodni lijek protiv strija i ožiljaka!
Strije su vidljive linije na površini kože, a najčešće se pojavljuju na stomaku, bedrima, nadlakticama, stražnjici i grudima.

Iako je trudnoća glavni razlog njihovog nastanka, drugi razlozi za pojavljivanje strija uključuju naglo debljanje ili mršavljenje, brzi rast, nasljedni faktor, stres i promjene fizičkog stanja žene.

One mogu poljuljati samopoudanje, ali srećom postoje i određeni prirodni načini na koje možete smanjiti njihov izgled.

Recept:

1.dva krompira narendati i iscijediti

Sok od krompira odličan je prirodni lijek protiv strija, jer sadrži vitamine i minerale koji podstiču rast i obnovu ćelija kože.

2.Tri kašike šećera

Bijeli, konzumni šećer jedan je od najboljih lijekova koji vam može pomoći da riješite problem sa strijama. Možete ga koristiti kao piling.

3.Dvije kašike Aloe vere

Aloe vera je efikasna u liječenju mnogobrojnih kožnih problema. Ona sadrži raznovrsne hranjive materije i aktivna jedinjenja koja se mogu koristiti pri liječenju manjih opekotina, a njeno umirujuće i ljekovito svojstvo može se koristiti za “liječenje” strija.

4. Jedan limun

Još jedan jednostavan način da “smanjite” strije jeste da koristite svježe cijeđeni sok od limuna. Limun je prirodno kiseo što pomaže u liječenju i smanjenju strija, povreda kože, akni i drugih ožiljaka.

5.Maslinovo ulje
Maslinovo ulje sadrži mnogobrojne hranjive materije i antioksidante koji pomažu u eliminisanju širokog spektra kožnih problema, uključujući i strije.

6. Bjelance (2 jaja)

Jaja su bogat izvor proteina, a kada je riječ o strijama, potrebno je korisiti samo bjelance – ono sadrži i proteine i amino kiseline.

Priprema:

Dobro umutiti bjelane od dvoje jaja mikserom i dodati pomenute namirnice i miksati ih još malo.

Sastojci koje ćete pomješati dat će vam tečnu masu koju trebate  vatom nanositi na strije ili eventualno ožiljke i kružnim pokretima masirati i to navečer prie spavanja.

Isto tako preporučuje se da se nanosi nakon kupanja,odnosno nakon kupke pri čemu će vam koža bolje apsorbirati ovu smjesu.

 Napomena: Pomenuti tretman će vam pomoći da smanjite strije.

Nema komentara:

Objavi komentar