nedjelja, 20. rujna 2015.

ISTRAŽIVANJE POKAZALO DA UPOTREBOM OVOG ULJA SKIDATE SALO U REGIJI STOMAKA!

ISTRAŽIVANJE POKAZALO DA UPOTREBOM OVOG ULJA SKIDATE SALO U REGIJI STOMAKA!
Da li ste znale da je kokosovo ulje jedan od najboljih sastojaka za skidanje viška kilograma.

Ono sadrži jedinstvenu kombinaciju masnih kiselina koje imaju snažan efekat na metabolizam.

Nekoliko studija je pokazalo da uključivanjem samo kokosovog ulja u svoju dijetu možete da izgubite masne naslage, pogotovo one u regiji stomaka!

Kako kokosovo ulje utiče na smanjenje kilograma?

Svaka namirnica ima svoju kalorijsku i nutritivnu vrednost isvaka prolazi kroz različit metabolički put.

Različiti tipovi namirnica imaju različit uticaj na hormone i metaboličke procese. Neke efikasnije prolaze kroz te procese, dok je za druge potrebno više energije da se svare i obrade.

Jako bitna odlika kokosovog ulja je ta što je termogenično – to znači da kada ga konzumirate povećava se utrošak energije potrebne za varenje, pa se troši i više kalorija.

U novoj  studiji je otkriveno da 15-20g (1 do 2 kašike) kokosovog ulja dnevno povećava utrošak energije za 5% čime se sagoreva oko 120 kalorija više dnevno.

OVO ULJE POMAŽE I KOD RAZNIH OBOLJENJA O ČEMU SMO VEĆ PISALI I O ČEMU  VIŠE MOŽETE PROČITATI ovdje

Kako kokosovo ulje utiče na smanjenje apetita?

Mršavljenje se svodi na princip ,,kalorije unutra, kalorije napolje” što u suštini jeste istina. Da biste smršali potrebno je da trošite više kalorija nego što ih unosite u organizam. Međutim, ovo ne znači da treba da postanete opsednute brojkama i merenjem kalorijske vrednosti svakog zalogaja.

Ključan trik za mršavljenje jeste smanjenje apetita – jer što manje pojedete, manje su šanse da ćete uneti više kalorija nego što vam je potrebno. Tako, ako regulišete svoj apetit i dovedete ga na normalu ne morate da se bavite brojakama i spiskovima energetske vrednosti na namirnicama.

Brojne studije su pokazale da unos srednjeg lanca masnih kiselina, kakve sadrži kokosovo ulje, znatno utiče na osećaj sitosti, tj, hrana koja ih sarži čini da se brže osetimo sitima i manje pojedemo.

Dakle, kokosovo ulje u isto vreme utiče na brže sagorevanje kalorija i smanjenje apetita.

Kako kokosovo ulje utiče na smanjenje naslaga na stomaku?

Pošto utiče na povećanje energije koja dalje utiče na veće sagorevanje kalorija i uz to na smanjenje apetita, logično je da kokosovo ulje na duže staze utiče i na smanjenje masnih naslaga.

Jednostavna studija je to i pokazala.

40 žena je učestvovalo u studiji – polovina je konzumirala 30g (2 kašike) kokosovog ulja dnevno, druga sojinog tokom 28 dana. Po završetku ispitivanja rezultati su bili sledeći:

- Obe grupe su izgubile na težini (oko 1kg).
- Samo je grupa na kokosovom ulju smanjila obim struka, dok je ona na sojinom imala čak blagi porast.
- Grupa na kokosovom ulju je povećala nivo HDLa – dobrog holesterola, dok je druga grupa smnjila dobri, a povećala loši holesterol.

Zaključak: Grupa na kokosovom ulju nije izgubila ništa više kilograma od one na sojinom, ali jeste imala bolje rezultate kada su u pitanju naslage na stomaku. A sigurni smo da već znate koliko je opasno salo na stomaku.

Dakle, kokosovo ulje utiče na zdrav i postepen gubitak kilograma.

Ne zaboravite da je kokosovo ulje masnoća

Kokosovo ulje je na kraju krajeva masnoća, koja ima svoj određeni broj kalorija, tako da, bez obzira na sve gore navedeno, treba da pazite na unos ove namirnice.

Ukoliko držite dijetu ili jednostavno režim ishrane koji podrazumeva tačno određen broj kalorija koje tokom dana unosite, dodavanje kokosovog ulja na ovu brojku može učiniti da se udebljate!

Ukoliko pak nemate neki striktan program ishrane, kokosovo ulje će vremenom učiniti da smanjite apetit i povećate energiju za sagorevanje kalorija, pa ćete sigurno, zahvaljujući njemu, izgubiti koji kilogram.

Poenta priče je da nezdrave masnoće u svojoj ishrani ZAMENITE kokosovim ulje.

Nikako nemojte da unosite previše kokosovog ulja u svoju ishranu. Optimum koji preporučuju stručnjaci je 30g (2 kašike) dnevno. Naša preporuka je da ga koristite za kuvanje kao zamena za obično biljno ulje.

Nema komentara:

Objavi komentar