petak, 11. rujna 2015.
IMATE PROBLEMA SA SRCEM ILI GA JEDNOSTAVNO ŽELITE SAČUVATI?Lijek star 800 godina će ga preporoditi!
Čuveni recept napravila je opatica Hildegard fon Bingen, koja je živela pre 800 godina i umrla u svojoj 81. godini.
Ovaj prirodni lijek za srce pokazao se veoma delotvorno kod svih srčanih slabosti i pravih srčanih oboljenja. Koristi se kada osjetite bilo koje srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja, usljed stresa. Pokazao se kao dobar i kod angine pektoris.
Potrebno je:
– 10 svježih stabljika peršuna (bez korijena)
– litar domaćeg crnog ili bijelog vina
– dve kašike vinskog sirćeta
– 300 gr prirodnog meda
Priprema:
10 svježih stabljika peršuna zajedno sa listovima staviti u litar čistog prirodnog vina i dodati 1-2 velike kašike čistog vinskog sirćeta.
Kuha se 10 minuta na tihoj vatri (PAŽNJA, pjeni se !).
Poslije se doda 300 grama pravog pčelinjeg meda i ostavi da se lagano kuha još četiri minuta. Vruće vino za srce procijediti i još toplo staviti u boce koje su prethodno isprane jakim alkoholom.
DOBRO ZATVORITI!
Talog koji se stvara nije škodljiv i slobodno se može piti. Svakome se prepušta odluka da li će med kuhati ili ne.
Upotreba:
Napitak se koristi svakodnevno po supena kašika do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period.
Nema komentara:
Objavi komentar