srijeda, 16. rujna 2015.

HEMOROIDI – Neugodna bolest koju možete prirodno liječiti i preventirati!

HEMOROIDI – Neugodna bolest koju možete prirodno liječiti i preventirati!
Hemoroidi obično nisu opasni po zdravlje, no mogu biti izrazito neugodni i bolni. Provjerite kako spriječiti i liječiti neugodne simptome hemoroida.

Hemoroidi su uobičajeno prisutne, ali otečene krvne žile. Javljaju se vrlo često i kod muškaraca i kod žena, a osobito kod trudnica i starijih osoba. Simptomi hemoroida su najčešće vrlo blagi, ili ih uopće nema, no u nekim slučajevima mogu biti vrlo neugodni i bolni.

Hemoroidi mogu biti vanjski, smješteni na analnom otvoru, ili unutarnji, koji se nalaze na početku analnog kanala. Ponekad mogu izbiti izvan anusa i biti vrlo bolni.

Liječenje hemoroida ovisi o njihovom stupnju. Kod blagih slučajeva hemoroida najčešće su dovoljne mjere samopomoći, dok teži slučajevi mogu zahtijevati liječničku intervenciju
Uzroci hemoroida

Hemoroide najčešće uzrokuje pojačani pritisak na vene u rektalnom području, do kojeg dolazi uslijed raznih čimbenika. Najčešći uzroci nastanka hemoroida su:

Naprezanje kod pokreta crijeva
Trudnoća
Dugotrajni zatvor ili proljev
Dugotrajno sjedenje
Pretilost
Analne infekcije
Genetski faktor
Starenje

Liječenje hemoroida

Postoje mnogobrojni prirodni lijekovi koji mogu biti od pomoći kod hemoroida. Neki od njih su se pokazali vrlo učinkovitima, a osobito tretman krumpirom:

Narendani krumpir potrebno je posuti maslinovim uljem te potom prstohvat tako pripremljenog krumpira uz pomoć gaze nasloniti na bolno područje. Oblog je potrebno držati cijelu noć.
Kod unutarnjih hemeroida potrebno je krumpir nasjeći na kolutove, a potom od jednog koluta napraviti štapić, nauljiti ga maslinovim uljem te gurnuti u anus i ostaviti preko noći. Krumpir će omekšati i tijekom pražnjenja izaći van.

Uz ovu metodu preporučuje se konzumiranje usitnjeni lan i jogurt.

Naime,lan i jogurt će vam poboljšati probavu i dovesti u red stolicu a time i olakšati tegobe hemoroida.

Jedna supena kašika mljevenog lana u čašu jogurta prije svakog obroka.

Nema komentara:

Objavi komentar